Students can download 4th Maths Term 1 Chapter 2 Numbers Ex 2.7 Questions and Answers, Notes, Samacheer Kalvi 4th Maths Guide Pdf helps you to revise the complete Tamilnadu State Board New Syllabus, helps students complete homework assignments and to score high marks in board exams.
Tamilnadu Samacheer Kalvi 4th Maths Solutions Term 1 Chapter 2 Numbers Ex 2.7
Question 1.
Add the following numbers.
(a) 216, 3422, 4019, 497
(b) 1002, 2347, 1976, 2005, 2007
(c) 1978, 1965, 2704, 473
Answer:
(a) 216, 3422, 4019, 497

216 + 3422 + 4019 + 497 = 8156
![]()
(b) 1002, 2347, 1976, 2005, 2007

1002 + 2347 + 1976 + 2005 + 2007 = 9337
(c) 1978, 1965, 2704, 473

1978 + 1965 + 2704 + 473 = 7120
![]()
Question 2.
Add the total amount of the following 4 piggy banks.

Answer:
₹ 978 + ₹ 3796 + ₹ 2374 + ₹ 1957 = ₹ 9105
![]()
Question 3.
The sum of 1215 + 2367 + 1673 +3120 = ______
(a) 8585
(b) 8225
(c) 8375
(d) 8285
Answer:
(c) 8375
1215 + 2367 + 1673 +3120 = 8375

![]()
Question 4.
2076 + 276 + 2974 + 1751 =______
(a) 9561
(b) 7077
(c) 7377
(d) none of these
Answer:
(b) 7077
2076 + 276 + 2974 + 1751 = 7077

![]()
Question 5.
What is the sum of five hundreds and fifteen tens?
(a) 650
(b) 550
(c) 5150
(d) 6150
Answer:
(a) 650
Five hundred = 500
Fifteen Tens = 150
sum = 500 + 150 = 650

![]()
Question 6.
The sum of the greatest 3 digit number and the smallest 4 digit number is
(a) 1999
(b) 1099
(c) 1990
(d) 9999
Answer:
(a) 1999
3 – digit greatest number = 999
4 – digti smallest number = 1000
sum = 999 + 1000

![]()
Question 7.
9999 + 1 = ________
(a) 10,000
(b) 1000
(c) 1001
(d) 10001
Answer:
(a) 10,000

![]()
Question 8.
In a village the number of males is 4154 and the number of females is 4221. Find the total population in the village?
Answer:
Males = 4154
females = 4221
Total population = 4154 + 4221
= 8375

![]()
Question 9.
A refrigerator costs f 6543 and a bVb player costs Rs 3412. What is the total cost?
Answer:
Cost of refrigerator = ₹ 6543
Cost of DVD player = ₹ 3412
Total = ₹ 6543 + ₹ 3412
= ₹ 9955
